Velkommen til barneavdelingen!

Sommerles.no – Natt på biblioteket

Årets store lesekampanje nærmer seg, og årets tema er Natt på biblioteket! 🌃📚

Krim- og spenning for barn 💛

Barneavdelingen anbefaler: Et utvalg krim- og spenningsbøker for barn – perfekt til påske.

Inkluderende litteraturformidling

Horten bibliotek har vært involvert i prosjektet «Bok til alle fysisk og digitalt». Veronica Salinas ved Barnebokinstituttet har utviklet og testet ut en formidlingsmetode der barnehagebarn med ulike funksjonsnivåer kan delta i ett og samme opplegg. Les mer her.

«Slem» tilgjengelig i utgave med symboler

I forbindelse med prosjektet «Bok til alle fysisk og digitalt» er det utviklet og utgitt en utgave av bildeboka Slem med symboler. Denne er nå tilgjengelig hos oss på biblioteket 🙂

Her finner du bøker, tegneserier, filmer og spill for barn i alderen 0-13 år. Du kan også bruke pc-er, spille sjakk, PS4 og X-box.

I barneavdelingen kan du også hilse på Lakris, bibliotekets egen maskot!

Alle barn får selvfølgelig eget lånekort! 🙂 Låneskjema må fylles ut, med underskrift fra foresatte.

Trenger du lesetips, er det bare å spørre oss som jobber her – eller ta gjerne en kikk innom inspirasjonssidene våre.

Velkommen til barneavdelingen!

Horten bibliotek har, sammen med viktige samarbeidspartnere deltatt i prosjektet «Bok til alle fysisk og digitalt». Målet med prosjektet har vært å utvikle bibliotekets tjenester og tilbud til barn med nedsatt funksjonsevne. 

Prosjektet startet opp i januar 2021, og som har mottatt støtte fra Nasjonalbiblioteket og Vestfold og Telemark fylkesbibliotek. Viktige og gode samarbeidspartnere er Bjørnestien barnehageVestfold og Telemark fylkesbibliotekLeser søker bok og Norsk barnebokinstitutt. Veronica Salinas ved Barnebokinstituttet har utviklet og testet ut en formidlingsmetode der barnehagebarn med ulike funksjonsnivåer kan delta i ett og samme opplegg. Les mer om dette hos Barnebokinstituttet.no eller last ned hele forskningsrapporten på deres sider.

Les mer om prosjektet, som Horten bibliotek med flere har vært involvert i, på våre egne nettsider:

Bok til alle fysisk og digitalt

Slem tilgjengelig i utgave med symboler 

Inkluderende litteraturformidling

 

Bibliotekbesøk
Skoler og barnehager er velkomne til å besøke biblioteket. Vi tar imot grupper etter avtale. Større grupper bør deles opp, slik at det ikke blir for mange inne i barneavdelingen av gangen.

Ta kontakt med oss på tlf 33085320 eller e-post barn@htnbib.no for å gjøre en avtale.
Velkommen 🙂

Bokpakker
Vi tar imot bestillinger på bokpakker. Det er også mulig å bestille inn bokpakker på ulike språk fra Det flerspråklige bibliotek.

 

Dette trenger vi å vite:

  • Hvilken skole/barnehage/avdeling/lærer bøkene skal lånes ut til
  • Alder på barn/klassetrinn
  • Antall bøker
  • Skjønn/fag/billedbøker/lettlest/tema
  • Nivå (si gjerne ifra om det er noe vi skal ta hensyn til når det gjelder nivå/leseferdigheter)
  • Har du noen konkrete ønsker? (humor, spenning, fantasy, grøss, kjærlighet, tegneserier, høytlesing, konkrete boktitler)
  • Når du ønsker å få bøkene levert
  • Din e-post og mobil

Lesekroken

Biblioteket har abonnement på tjenesten «Lesekroken». Her kan man lese og lytte til utvalgte eventyr på 19 ulike språk i tillegg til norsk. Her finnes også tilgang til ulike oppgaver og aktiviteter og sanger (kun på norsk).

Gå inn på: lesekroken.no
Publikumspassord: hortenbib

Vanligvis pleier vi å ha eventyrstund torsdager september- november, som er åpent for alle.

I høst vil det være mulig å booke eventyrstund for grupper fra en barnehage av gangen. Vi vil være fleksible med tid og dag. Under finner dere et utvalg av bøker. Ring og hør om ledig tid, og fortell hvilken bok eller bøker dere ønsker. Kom gjerne med forslag om tema hvis dere jobber med noe spesielt.

Tlf:  33085320

 

Bok-forslag:

Bok-tittel: Forfatter:
Gorm er en snill orm Camilla Kuhn
Gruffalo og Lille Gruffalo Julia Donaldson
Hvem har tatt pølsene – barnehagekrim Lars Mæhle
Jakob og Neikob og alle andre Kari Stai
Johannes Jensen og kjærligheten Henrik Hovland
Karius og Baktus Thorbjørn Egner
Mamma mø bygger hytte Jujja Wieslander
Natta! Sier Nora Irene Marienborg
Shh, vi har en plan Chris Haughton
Bukkene bruse drar til syden Bjørn Rørvik
Brannbil rykker ut Mandy Archer
Brann i blokk B Rikard Heimen
Brage tenner så det brenner Robert Starling
B for bestevenn Nina Grøntvedt
Alans store skremmende tenner Peter Jarvis
Rot og Bjørne leker gjemsel Hege Øst Olsnes
Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans Werner Holzwarth
Løven og musa Rachel Bright
Koala Rachel Bright
Den store konglekrangelen Rachel Bright
Rasken rydder Emily Gravett
Georg og dinosauren Peppa gris

 

 

Vi synes det er veldig hyggelig å dra ut på besøk til skolene. Vi gleder alltid oss til den årlige bokturneen i november/desember, da er vi innom alle barneskolene og har med oss mange gode boktips.
 
DKS: I forbindelse med «Den Kulturelle Skolesekken» inviteres alle 1. klassene til biblioteket. Denne dagen får barna bli bedre kjent i barneavdelingen, i tillegg blir det boktips, høytlesing og aktiviteter. Alle får med seg lånekortskjema hjem, slik at de som ønsker det kan komme tilbake sammen med foreldrene å få sitt eget lånekort.

Hva er Sommerles?
­

Sommerles.no er en nasjonal, digital sommerlesekampanje i regi av folkebibliotekene, for alle barn i 1. – 7. klasse. Vårt mål er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie.  Kampanjen starter 1.juni hvert år, og avsluttes den 31. august. Sommerles.no er gratis for alle barn.

Sommerles.no skal først og fremst skal være GØY for barna! Ved å bruke elementer fra dataspill har Sommerles.no vist seg å være både aktuell og populær – og det er nesten like mange gutter som jenter som deltar. På nettsiden sommerles.no samler barna XP/poeng for hver leste side, svarer på oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp digitale troféer. Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket. De kan også følge en spesialskrevet fortelling skrevet av Mari Moen Holsve på nettsiden, og svare på oppgaver knyttet til denne. 2018 var et rekordår for Sommerles.no – da deltok over 370 kommuner og 106 266 leseglade barn!

For å bli med på Sommerles.no er det bare for barna å gå inn på nettsiden sommerles.no i kampanjeperioden og lage en egen profil. Foresatte må gi sitt samtykke til at barna deltar, og barna må bruke foresattes epost-adresse ved registrering. Sommerles.no er opptatt av  at at kampanjen skal være et trygt og hyggelig sted for alle barn og følger derfor med på at all oppførsel inne på siden er av positiv karakter.

Sommerles.no samarbeider med Leser søker bok, Foreningen Les og Norsk lyd- og blindeskriftsbibliotek for å kunne skape en så god leseopplevelse til så mange barn som mulig. Sommerles-fortellingen kan oppleves både på nynorsk, bokmål, nordsamisk og som lydfil, og vi jobber videre for at all tekst på nettsiden skal være så tilgjengelig som mulig for alle barn.

Hvem står bak Sommerles?

Sommerles.no er lagd, utviklet og eid av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS. Snuti AS designer, drifter og utvikler de tekniske løsningene. Prosjektleder er Vestfold og Telemark fylkesbibliotek.

Translate »