For barn

Grafikk.

For barn

Her finner du bøker, tegneserier, filmer og spill for barn i alderen 0-13 år. Du kan også bruke pc-er, spille sjakk, PS4 og X-box. I barneavdelingen kan du også hilse på Lakris, bibliotekets egen maskot! Velkommen til barneavdelingen!

Tilbud, aktiviteter og kampanjer


Lakris i barneavdelingen. Foto.

Skoler og barnehager

Skoler og barnehager er velkomne til å besøke biblioteket. Vi tar imot grupper og klasser til bokprat og formidling, ta kontakt med oss noen dager i forkant for å avtale tid. Vi tilbyr og bokturné og eventyrstund. Velkommen!

Barn med bøker. Foto.

Bok til alle

Horten bibliotek har, sammen med viktige samarbeidspartnere deltatt i prosjektet «Bok til alle fysisk og digitalt». Målet med prosjektet har vært å utvikle bibliotekets tjenester og tilbud til barn med nedsatt funksjonsevne.

Sommerles. Logo og grafikk.

Sommerles.no

Sommerles.no er en nasjonal, digital sommerlesekampanje i regi av folkebibliotekene, for alle barn i 1. – 7. klasse. Kampanjen starter 1.juni hvert år, og avsluttes den 31. august. Sommerles.no er gratis for alle barn.


Boktips for barn

Line Baugstø
Fint og nært om vennskap, kjønnsidentitet og om å tørre å stille opp for andre som trenger det.
Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhus
Om å være født med feil kropp, men ikke ha ordene som dekker følelsene.
Kristina Ohlsson
12 år gamle Bille og moren hennes har akkurat flyttet. Fra første stund merker Billie at det er noe rart med det gamle huset de har flyttet inn i…
Escoffier, Michaël
Herlig bok, med flotte tegninger, om å tørre å være seg selv.