Photo by Jiroe on Unsplash. Hjerte. Foto.

God ungdomslitteratur om kjærligheten og livet – rett og slett! ♡

Anna, Isla og Lola av Stephanie Perkins

Tre jenter med hver sine kjærlighetsproblemer og lengsler.

Lettleste, varme, lengtende og romantiske.

  1. Anna og det franske kysset
  2. Isla og den store kjærligheten
  3. Lola og gutten i nabohuset

Fordi du ser meg av Jennifer Niven

Libby er klar for ny skole og forhåpentligvis nye venner. Men vekta gjør henne fortsatt til en stor skyteskive. Jack er skolens populære drittsekk med en hemmelighet. Libbys og Jacks veier krysses og det oppstår noe de ikke visste var mulig.

Varm, livssterk og romantisk.

Bare du av Anna Ahlund

John (16) er alene hjemme en sommer med storesøsteren. En dag kommer hun drassende hjem med Frank. Frank snur oppned på Johns verden og han faller hardt. Men Frank er en komplisert mann å elske.

Litt voksen i stil, lettlest og spennende kjærlighetsroman. Kommer Frank til å omfavne Johns kjærlighet eller ødelegger han alt?

The hate u give av Angie Thomas

Starr (16) lever i to verdenen: i det fattige, svarte nabolaget og den rike, hvite privatskolen. En kveld blir hun vitne til at en svart ung mann blir drept av en hvit politimann. Drapet skaper sterke reaksjoner og Starr må bestemme seg for å tie eller fortelle sannheten.

Tøff, gripende og sterk om rasekonflikter, kulturforskjeller og BLM, ispedd vennskap, kjærlighet og tenåringsliv.

Boka er filmet.

Vi var løgnere av E. Lockhart

De fire tilbrakte alle sine somre på den private øya til Sinclaire-familien. Men for to år siden skjedde det noe. Cady har ikke vært der siden. Nå skal hun igjen tilbringe tid på øya. Hun husker ingenting. Hvorfor vil ingen fortelle henne hva som skjedde?

Løgner og hemmeligheter. Langsom, intens, frustrerende og uhyggelig. Slutten setter historien i et annet lys.

Bursdag av Meredith Russo

Eric og Morgan er født på samme dag, på samme sykehus. De har vært bestevenner hele livet og feirer alltid bursdagen sammen. Men Morgan har en hemmelighet som holder på å slite han i stykker. En hemmelighet som kanskje vennskapet ikke tåler?

Hjerteskjærende og engasjerende om kjønnsidentitet, vennskap og familieproblemer. Veksler mellom Eric og Morgan, der vi treffer dem hver bursdag fra 13 til 18 år.

 

Boktipsene er formidlet av ungdomsbibliotekar Aase Berit Antonsen.

Translate »