Oppslått bok foran bokhyller. Foto.

Ungdomsbibliotekaren leverer boktips som røsker – som inneholder både motstand og mørke, men også viktige temaer!

Søt jente 13

Angie kommer brasende inn hjemme til sjokkerte foreldre. De sier hun har vært borte i 3 år! Men hvis det er sant, hvorfor husker Angie ingenting? Men noen husker. Spørsmålet er om Angie virkelig vil vite sannheten …
Uhyggelig og sykt spennende bok om hvordan hjernen kan handle for å beskytte deg mot grusomme traumer.

Nattskift i Nekropolis

Mora til Max sier hun jobber nattskift – forsker på de døde. Hun glemmer lett de levende som Max. Hos farens nye familie føler Max seg bare i veien. Er det plass til Max hos noen av foreldrene?
Smertefull bok om omsorgssvikt, psykiske lidelser, alkoholisme og følelsen ikke av å være velkommen uansett forelder. Slutten er til å hylskrike av.

Loverboys

To venninner på 15 år blir sjekket opp av den eldre og kjekke Mo uten å vite om hverandre. Han gir de gaver og gjør seg til deres eneste verden. Men Mo er ikke hva han utgir seg for å være og snart dras jentene inn i en verden av prostitusjon og vold.
En grusomt bra bok om blind forelskelse, grooming og prostitusjon. Når man ser hvor det bærer hen, er det ofte for sent.

Når er jeg gammel nok til å skyte faren min

Det er faren som regjerer, mens mora er stille i bakgrunn eller på jobb. Han må hele tiden takle farens lunefulle humør. Han er hele tiden i stille krig med faren. På skolen går det meste i vranglås.
Sårt og vondt. Mørkt og dystert, men muligens med et glimt av håp.
Dette er en diktroman som røsker helt innerst.
Tegningene er enkle, mørke og kraftfulle.

Tryllemannen

Otto skaffer seg ting på sin måte. Mora er mest opptatt av at Otto ikke finner på noe tull. Ellers er hun ikke så engasjert i Otto. En dag treffer Otto Tryllemannen i skogen. Tryllemannen med godteri og trylletriks. Tryllemannen som liker mye mager …
Vond bok om omsorgssvikt og seksuelle overgrep. En bok man blir sint og trist av.
Dette er ikke en bok for deg som vil ha en lykkelig slutt.

Skygge

Gaute er årsaken er det helvete Layla (14) og venninnen Erja har havnet i. De vil bort fra langfingra, svette menn. De har en plan, men sjansene for å lykkes er minimale. De må bare prøve.
 
«Et slag i magen» av en bok. Rått og brutalt. Hvordan holde fast ved seg selv om man ikke ser noe håp?

God lesning!

Translate »