Årets store lesekampanje er godt i gang! All info finner du på Sommerles.no.

Lesetips finner du her eller på Facebook-sidene våre! 🙂

Hjelp, skolen lever! av Max Brallier og Sam Ricks (ill.)  

Grøsserud skole er ikke som andre skoler. Storm får brutalt erfare den utsultede skolen og nå må han beskytte de andre barna skolens glupskhet. 

Dette er en bok for deg som liker akkurat passe skumle grøssere! Fine tegninger og lettlest spenning. 

Bare Victor av Victor Sotberg, Erik Eikehaug og Charlotte Sandmæl (ill.) 

I dag er Victor Sotberg en suksessfull youtuber og programleder, men det har ikke alltid vært enkelt for Victor. Han viser at det er mulig å ha mange vonde skoleår bak seg og allikevel klare seg fint og bli trygg på seg selv. 

Lettlest biografi med masse fine tegninger som forteller om både smerte, håp og styrke. 

Ikke akkurat Lykke av Monika Steinholm 

Lykke og Liv mot røkla. Men så en dag er plutselig Liv ikke der lenger. Lykke må takle gym og svømming alene. En overivrig mor hjelper heller ikke. Heldigvis er mormor en klak dame. 

Tøff og sår om mobbing og vennskap som vakler. Lykke er en tøff karakter som må tåle mye fra sylskarpe tunger. Rap står også sentralt i boka, da Lykke liker rap og rapperen Kong Hades. 

Kiranmala og slangens hemmelighet av Sayantani Dasgupta 

På 12 årsdagen finner Kiranmala foreldrene borte og huset i kaos. Plutselig dukker to prinser opp og sier de vet hvor foreldrene hennes er. Kiranmala dras inn i en verden med demoner og flygende hester. Hun innser at foreldrenes rare historier kanskje ikke er så tullete som hun har trodd? 

Spennende fantasy med indiskinspirert verden og mytologi. Man suges inn i historien i rasende fart. 

Alle mine venner er vampyrer av Arne Svingen 

Alt Kim liker å gjøre er forbudt. Men Kim sniker seg allikevel ut i skogen for å løpe. Det er ikke krig i skogen. Faren er på frontlinjen og en dag får de beskjeden de har fryktet: Faren er skadet og ligger på sykehus ved frontlinjen. Hvordan skal de få han hjem? 

Tøff, sår og vond bok om å leve i krig (et sted). Det er en kald verden Kim vokser opp i, men allikevel klarer Kim å finne en ild inni seg til å fortsette å leve. Advarsel: Brutal bok. 

God lesning! ♥

Translate »