​Det er kanskje ikke så morsomt å rydde, men følelsen etter at man er ferdig – den er herlig. Aner du ikke hvordan du skal ta fatt på alt rotet? Her får du en samling bøker som kan gi deg den inspirasjonen du har lengtet etter!

Det finnes mange bøker om rydding. De nevnte bøkene her er bøker biblioteket har.

Japansk ryddeglede erobret verden

Marie Kondo er for mange en guru innenfor rydding og minimalisme. Hun snakker mye om tingene gjør deg glad, hvis ikke så kvitt deg med de. Hun har skrevet flere bøker og fått eget ryddeprogram på Netflix. Bøkene var veldig populære da de kom.

  • Magisk opprydding (2016)
  • Mer ryddemagi (2017)

En annen japaner som har ryddet seg til et bedre og veldig minimalistisk livsstil er Fumio Sasaki. Han er opptatt av å ha minst mulig ting og kanskje litt ekstrem, men her får man også mange gode verktøy til å kvitte seg med ting man ikke trenger.
­

  • Farvel, ting (2017)
Ryddemagi. Bokforside. Foto.
Rydding på norsk

Det har kommet flere norske ryddebøker. Samme år som Kondos Magisk opprydding kom ut på norsk i 2016, kom også Gunn Beate Reinton Rulnes og Synnøve Skarbø ut med ryddebøker. De to neste årene kom det flere norske ryddebøker, enten oppfølgere eller andre som kastet seg på trenden. Dette er bøker som har vært mye utlånt og engasjert mange. Her er det mye inspirasjon til å rydde og få orden!

  • Synnøves system : slik ryddet jeg meg lykkelig av Synnøve Skarbø (2016)
  • Listelykke av Gunn Beate Reinton Rulnes (2016)
  • Synnøves system : ryddeglede fra A til Å av Synnøve Skarbø (2017)
  • De beste tingene i livet er ikke ting : fra rotete til rydding med færre ting av Liv Loftesnes og Yngvar Andersen (2018)
  • Ryddeglede av Eva Isachsen, Line Marie Skaget og Gunn M. Roll (2019)

En svensk ryddebok sånn på slutten om å gjøre det enklere for de som skal rydde opp etter deg:
­

  • Dødsrydding : en oppløftende bok om å rydde i et helt liv av ting av Margareta Magnusson (2018)

Bestill bøkene på vårt takeaway-bibliotek! Så er det bare å la seg inspirere til et ryddigere og mindre stressende hjem. Er du interessert i bøker om vasking, så har vi jaggu det også!

Det finnes også mange engasjerte ryddeentusiaster på Facebook, Youtube, Instagram osv. Her kan du også få masse smarte tips til for eksempel å få orden på roteskuffen eller skapet som truer med å velte alt innholdet over deg hver gang du våger å åpne døra. God rydding!

Translate »