Person med ipad, bok og kaffeGjennom bibliotekenes løsninger for e-bøker får du tilgang til gode bøker hjemmefra! I appen Bookbites kan alle med et nasjonalt lånekort låne bøker og lydbøker. Bookbites kan brukes av både barn og voksne, og kan lastes ned i App Store eller Google Play.

I Nettbiblioteket kan man søke i eldre bøker, aviser, tidsskrifter og mer. Ikke alt materiale er tilgjengelig på nett, men nylig inngikk NB og Amedia en avtale som gir tilgang til 500 000 aviser åpent på nett. Nettbiblioteket er sammen med Digitalarkivet også et nyttig nettsted for slektsforskning.

Verdensbiblioteket finner du e-bøker og e-lydbøker på flere av de store minoritetsspråkene i Norge. Bøkene er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten. Verdensbiblioteket er åpent for alle i Norge. Du må besøke siden fra en norsk IP-adresse. For å få tilgang til innholdet må du også opprette en bruker og logge inn. Dette er gratis og krever bare at du har en gyldig e-postadresse.

Helsebiblioteket
Helsebiblioteket gir gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell. Det er gratis å registrere seg som bruker.

Idunn
Idunn er en base drevet av Universitetsforlaget, med mer enn 36 000 artikler og kapitler, vitenskaplige bøker og tidsskrifter. Mens bibliotekene i Norge er stengt, vil Universitetsforlaget åpne Idunn for alle. Her kan du søke i Idunn.

Filmtjenestene våre
– Filmoteket gjør det enkelt for deg som er privatperson å låne film med lånekortet ditt, uten at du trenger å oppsøke biblioteket. Her blar man enkelt gjennom katalogen og kan velge mellom Oscarvinnende spillefilmer, prisbelønte dokumentarer, filmatiserte bøker og etter hvert også serier. Utvalget består av norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler som skal treffe alle aldersgrupper. Som låntaker får man tilgang til strømmetjenesten ved å besøke filmoteket.no.
– På FilmBib kan du se kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Du finner en unik samling med kortfilmer for både barn og voksne, samt samfunnsaktuelle dokumentarer og eksperimentelle filmer. Logg inn med nasjonalt lånekortnummer og pin-kode på filmbib.no.

Kulturkanalen Horten
Facebook-siden ble opprettet i forbindelse med at kommunens kulturbygg ble stengt. Målet er å fortsatt formidle Horten kommunes kulturtjenester til brukerne. Kulturkanalen blir nå en digital møteplass for kommunens kulturtilbud.

Minibibliotek rundt i byen
Til slutt vil vi minne om minibibliotekene rundt om i byen- ved busstoppen 37, lystlunden, fyllinga og lesekiosken (Telefonkiosken) på Rustadkaia. Her kan alle som vil finne bøker å lese som enten kan beholdes eller leveres tilbake.

Alle disse tjenestene tilbyr litteratur og kunnskap kostnadsfritt!
Vi håper du også vil sjekke ut inspirasjonssidene våre for lese- og filmtips! 📱📚

Vi oppfordrer alle til å følge de anbefalte tiltakene og ta vare på hverandre i den situasjonen vi nå står i! ♡