Om muser og menn. Bokforside. Foto.

Benytt kvinnedagen til å sjekke ut en tidligere vinner av Vestfolds Litteraturpris- Marta Breen!

­Hun beskrives som en viktig feministisk stemme som gjennom sitt forfatterskap har kjempet for å synliggjøre kvinner, og hun har med “Kvinner i kamp” nådd langt utenfor Norges grenser. Les for eksempel boka “Om muser og menn”.

Et utvalg bøker som alle er skrevet av kvinner, om kvinner:
­
Kristine T. G. Hardeberg: De uskyldige

­I denne boken knyttes historiene om to kvinner sammen, da Teresa under frigjøringskrigen i Italia må ta valg som ikke bare blir avgjørende for hennes eget liv. Vi hopper framover i tid til Sandra, som i jakten på sin far reiser til Italia. Denne familiehistorien passer for deg som liker Elena Ferrante.

­Silje Bekeng- Flemmen: Velkommen til dyrehagen

­Denne morsomme og tankevekkende debutboken handler om Lise som har blitt mor, selv om hun ikke skulle bli det. Men boka handler ikke bare om det hverdagslige med foreldrelivet- den handler om undring over livet, mennesket og universet.

­Linn Strømsborg: Aldri, aldri, aldri

­
Hun har aldri ønsket seg barn og holder fast ved dette. Verken venner som blir foreldre én etter én, mas om barnebarn eller en samboer som skiftet mening kan endre hennes valg. Hvorfor får man barn? Dette er en bok om det å leve et normalt liv selv om man ikke følger forventningene.

­Amalie Kasin Lerstang: En eller to eller hundrevis av søstre: Dikt om kvinner og kvinnekamp

­Lerstang har i denne antologien samlet mange kjente stemmer innenfor kvinnekampen. Den inneholder dikt om kvinner, skrevet av kvinner fra ulike deler av verden. Diktene tar opp rettigheter, kropp, seksualitet, foreldreskap, politikk og endring. Her finner du både klassikere og nyere verk.

­Kristen Roupenian: Du vet at du vil

­Du har kanskje hørt navnet hennes før? En av fortellingene i denne novellesamlingen ble nemlig kjent på Internett, og veldig omdiskutert, for noen år siden. Samlingen inneholder 12 uhyggelige, fantasifulle noveller om kjønn og makt.

velkommentildyrehagen. Bokforside. Foto.
Gratulerer med kvinnedagen! 
Translate »