Har du hørt om Leser søker bok?
­­­­Leser søker bok er en forening som jobber for at alle skal ha tilgang til gode bøker. For enkel tilgang på bøkene samarbeider Leser søker bok  med en rekke bibliotek, inkludert Horten bibliotek.
Bibliotek som samarbeider med Leser søker bok kalles Bok til alle-bibliotek, og har egne hyller med lettleste og tilrettelagte bøker.  Spør oss gjerne om bøkene, og hvilke bøker som passer best for ulike lesevansker 🙂
Det kan være mange grunner til at det er vanskelig å lese, og Leser søker bok har derfor delt bøkene inn i kategorier som “litt å lese“, “enkelt innhold“, “storskrift“, “punktskrift & følebilder, “tegnspråk og NMT“, og “symbolspråk“. Kategorien “norsk som andrespråk” samler bøker som passer for alle som er ny i Norge og har et annet morsmål enn norsk. Bøkene er merket med fargekoder, der hver tilretteleggingsform har egen farge.
På nettsidene finner du altså informasjon om bøkene og hvem de passer for, men du kan også bruke tjenesten “Lån boka på ditt bibliotek” og slå opp hvilke bibliotek som har de inne.
Studier viser at en av tre voksne sliter med å få med seg innholdet i vanlig tekst. Leser søker bok har i 15 år jobbet for at det skal finnes flere bøker for alle lesere, og at bøkene skal være lette å få tak i.
­Les mer om Leser søker bok her.
Translate »