Photo by Jiroe on Unsplash. Hjerte. Foto.

Biblioteket stiller opp med utstilling og lesetips av skeive bøker og filmer i Pride-måneden. Her kan du få spennende, underholdende, følelsesladede og nervepirrende leser- og filmopplevelser!

Det finnes mange skeive filmer. Her er en liten bukett av filmer biblioteket har.

Brokeback Mountain

Ennis og Jack tilbringer våren og sommeren 1963 på Brokeback mountain som gjeter. Der oppe får (overraskende) følelser rase fritt. De fortsetter livene sine, gifter seg og gjør alt det som forventes, men følelsene for hverandre gir aldri slipp.

Vakker, sår og sterk filmatisering av en fantastisk novelle om kjærlighet.

Milk

Harvey Milk var den første politikeren som var åpent homofil i USA. Han jobbet både med homofiles rettigheter og menneskerettigheter generelt. Å være åpen homofil politiker på 1970-tallet var livsfarlig.

Sterk historie om kampen for homofiles rettigheter og trygghet. Sean Penn spiller homseikonet Harvey Milk på en fenomenal måte.

 

Love, Simon

Simon faller for en gutt han kun har kommunisert med på mail. Gutten, Blue, skal gå på samme skole som han, men Blue er varsom med å avsløre for mye. Så en dag gjør Simon noe dumt og setter Blue i fare.

Søt kjærlighetshistorie. Filmen er bra, men boka er bedre.

Mannen som elsket Yngve

Jarle spiller i band, henger med bestevennen Helge og er sammen med Katrine. Så starter det en ny gutt på skolen. Yngve er ikke som andre Jarle kjenner og han tiltrekkes sterkt av denne tennisspillende gutten. Samtidig vil Jarle ikke at Helge og Katrine skal skjønne hans interesse for Yngve.

Varm, morsom og sår om en noe komplisert forelskelse og om oppvekst på slutten av 1980-tallet i Stavanger. Basert på bok med samme tittel av Tore Renberg.

Weekend

Russell og Glen treffer hverandre på et utested, drar tilbake til Russells og tilbringer resten av natten der. En one night stand som kanskje har potensiale til å bli noe mer. Men så avslører Glen at han skal dra mandagen til USA og bli borte i to år. Russell innser at Glen betyr mer for han enn han liker å innrømme.

Søt, varm og herlig emosjonell om forelskelse og om å tørre å åpne seg for noen. En film som setter i gang følelser og håp, og som blir værende lenge etter at man har sett den.

Blå er den varmeste fargen

Adèle kjenner seg ikke vel i forholdet hun har med en gutt. Så treffer hun den mer erfarne Emma og verden hennes forandrer seg.

Varm, sexy historie om kjærlighet.

Happy Pride! 🌈

Translate »