I serien Gull fra 2020: Kriminelt

Liker du krim i bokform eller kanskje på TV? 
Heidi liker begge deler. Her er tre anbefalte boktitler fra 2020. 

Heidi Berg Kjuus tipser om tre bøker på tre minutter. Se filmen eller les boktipsene under ♥

I udyrets hage. Bokforside. Foto.

I udyrets hage av Leila Slimani

Adele er ustoppelig. Hun jakter på menn, men hun har en sønn, og hun er gift. Med Richard, som synes sex er en kjedelig øvelse. Dette kan jo ikke gå bra, og det gjør det heller ikke. Slimani dypper pennen langt ned i blekket og skriver så det spruter om Adeles erobringer.  Jeg vil anbefale både denne boka, og den urovekkende romanen «Vuggesang», som kom på norsk i 2019. De er passe lange begge to, snaut 200 sider. Jeg tror begge hadde egnet seg i filmformat. 

Forfatteren er 38 år og er fra Marokko. Hun har studert politikk og har vært rådgiver for president Emmanuel Macron. 

Halvmorderen. Bokforside. Foto.

Halvmorderen av Håkan Nesser

73 år gamle Adalbert Hanzon sitter i en anonym svensk småbog skriver sine memoarer. Minnene tynger ham, og nå skal de ut, ned på papiret. Adalbert har én venn, og det eneste de har felles, er at de har sonet dommer for drap og er glade i whisky og spydigheter. 

Denne boka må vel gå under betegnelsen «saktekrim». Den er spennende og medrivende, selv om det ytre sett er lite dramatikk. 
En krim for «dem som egentlig ikke liker krim» – og for alle som elsker Nesser! 

Andre guder. Bokforside. Foto.

Andre guder av Jørgen Brekke 

­«10 bud, 10 forfatter og 10 korte fortellinger fra vår egen tid». I 2019 lanserte forlaget Vigmostad og Bjørke denne ideen. Tanken var å konkurrere med Netflix, å lage bøker som kan leses på en kveld. Og nå er de godt i gang. Jørgen Brekke, som bor i Horten, ble førstemann ut, med en krimroman basert på det første budet: Du skal ikke ha andre guder enn meg. Her får vi rause doser med begjær, sjalusi, hevn og dommedagsprofetier. Boka er spennende og lettlest. 
Så, følg med på de neste bøkene i serien! 

Da ønsker vi på biblioteket deg en riktig god, kriminell påske! 

Boktipsene er formidlet av Heidi Berg Kjuus ved Horten bibliotek.

Translate »