Endelig har solen begynt å varme og blomstene titter frem.. I år, som i fjor, føles våren sårt tiltrengt. De fleste av oss blir hjemme, men lyse dager og en god bok kan gjøre hjemmepåsken helt ålreit! ­;-)
­
Vi anbefaler Filmoteket for gode filmer og BookBites for e-bøker og elyd-bøker denne påsken! Sjekk ut våre tips til gode spenningsbøker og krim under! Benytt deg også gjerne av Takeaway-tilbudet vårt for å sikre påskens lektyre ♥
God lesning og riktig god påske! ツ

Hva har et DNA-spor fra en pasient på en psykiatrisk institusjon for ekstra farlige kriminelle på et hestelik å gjøre?

En ung, nyutdannet psykolog får jobb på en tung psykiatrisk institusjon og kriminalførstebetjent Servaz blir kaldt ut for et dødt dyr. Snart begynner også drapene, i et øde og skremmende landskap i pyrineene, som skildres inngående.

Dette er en bok som får det til å grøsse på ryggen, og noe for deg som vil ha det ordentlig skummelt!

Blind gudinne av Anne Holt er fortsatt like spennende nesten 30 år etter at den kom ut. Et blodig drap, tilsynelatende enkelt oppklart, men etterforsker Hanne Wilhelmsen begynner å ane at hennes drap har sammenheng med et advokatdrap begått kort tid etter.

Hemmeligheter noen ikke vil skal se dagens lys. Det blir farlig for den standhaftige og private Hanne Wilhelmsen. Miniserie av boka ligger ute på youtube.

Offer 55 av James Delargy. Vi er i lille, stille byen Willbrook, Australia. Det er mest fyllekrangling Chandler håndterer, men så en dag dukker en blodig mann opp. Han forteller han ble kidnappet og holdt fanget, men klarte å rømme før morderen drepte han. Noen timer senere dukker det opp enda en mann. Han forteller nesten identisk historie.

Hvem snakker sant? Dette er en spennende krim med høyt tempo i knusktørre omgivelser.

“Døde menn går på ski” av Knut Nærum er en parodi av den klassiske krimromanern men også en hyllest til Andre Bjerke.

Her blir hytteturdeltakerne invitert med i en “mordlek” hvor de kan vinne 5 millioner kroner hvis de skjønner hvem morderen er, men det blir straks mer alvolig når folk starter å dø.

God humor og spenning i skjønn forening!

Til døden skiller oss av Jonas Moström (2019)

­­­En fotballstjerne, en pilot og en danser blir funnet, med kort tid mellom hverandre, døde med en blå rose i foldede hender. Det er ingen åpenbar sammenheng mellom de døde. Rikskriminalens gjerningsmannsprofilsgruppe, GMP, med blant annet psykiater Nathalie Svensson og kriminalinspektør Johan Axberg, jobber hardt for å finne morderen. Dessverre er det ikke alltid like enkelt å kombinere drapsetterforskning og familieliv. Både Svensson og Axberg kjenner på utfordringene av denne kombinasjonen.
­
Har de med en seriemorder å gjøre? Eller er det flere mordere/copycats? Hva er så spesielt med den blå rosen? ­Spennende krim med god driv. Mysterier, mord og andre komplikasjoner uten så mye blod og gørr.

Bokforside. Foto.

Levende og døde i Winsford av Håkan Nesser (2014)

Denne boka tenderer mot, og er like spennende som, en god kriminalroman.  med karakteristiske drivere og rykende varm pubmat i nasjonalparken Exmoor.

Hovedpersonen er en kvinne i femtiårene, som har leid seg inn på hytta Darne Lodge i Winsford. Hun skulle egentlig vært i Marokko med mannen sin gjennom mange år, men noe skjedde på veien dit. Sammen med hunden gjør hun seg kjent med både heden og de lokale i den grisgrendte engelske nasjonalparken. Forhistorien avdekkes sakte men sikkert, gjennom tilbakeblikk. Mystiske ting begynner også å skje i tåka, og spenningen ligger i hvordan alt dette henger sammen!

En god og original roman – skrevet på et rikt, men lettflytende språk!

Svarthuset av Peter May (2017)

­Boka Svarthuset er en stemningsfull og spennende krim fra et ødslig, men vakkert landskap på øya Isle of Lewis, utenfor Skottland.

­Et bestialsk drap, som ligner mistenkelig på et drap begått på fastlandet, tvinger etterforsker Fin Macleod tilbake til øya han hvor han vokste opp, men ikke har besøkt på mange år. Det veksles mellom etterforskerens tidvis traumatiske barndomsminner og den pågående krim-etterforskningen i nåtid. Du får også innblikk i et strengt religiøst samfunn og en skjebnesvanger tur, basert på en faktisk tradisjon, ut til den fiendtlige klippeøya An Sgeir for å drepe mange hundre havsuler i løpet av to farlige uker.

En spennende krim i eksotiske omgivelser, som også har to oppfølgere.

Haram av Leif Knudsen. Bokforside. Foto.

Haram av Leif Knudsen (2019)
­
Hvor langt er du villig til å gå for å finne din datter?

­Det er spørsmålet debutanten og forfatteren Leif Knudsen svarer på i romanen Haram, det forbudte. Dette er en fantastisk spennende krimroman som passer å lese nå når det nærmer seg påske.

­Forfatteren har en penn som gjør at teksten flyter godt og skildringene av mennesker og natur fremstår levende. Jeg ser hendelsene for meg som scener i en film. Fanges du som meg av denne boken får du en god opplevelse en kveld og noen sene nattetimer.

God bok!