Filmoteket. Familie foran tv i sofa. Foto.
Filmoteket fyller stadig på med flere filmer – gode, gamle klassikere, men også en god del nye og spennende filmer!
Vi tar deg gjennom fire gode alternativer for en kinokveld hjemme i stua! ♥
Les mer om filmtjenesten her.
Mr. Morgans Last Love
Matthew Morgan sørger over sin avdøde kone i Paris, hvor de to delte leilighet før hun døde. Barna hans er på mer eller mindre trygg avstand i USA, og hverdagen er preget av ensomhet og rutiner.
Etter et tilfeldig møte, oppretter han kontakt med unge Pauline, som virker å trives i den eldre mannens selskap. Et vennskap utvikles, men Matthew sliter med å se for seg mulighetene for et godt liv. Når barna hans kommer fra USA, fordi de er bekymret for han, må det nøstes opp i såre familiekonflikter…
Dette er en søt og sjarmerende fransk-amerikansk film om ensomhet, sorg og kjærlighet! 
Parasitt
Koreansk fim som ble godt mottatt av både folket og filmkritikerne.
Original film som kommenterer forskjellen mellom fattig og rik, på en måte som overrasker. En fattig familie på 4 bor i en kjellerleilighet, og strever med å få det til å gå rundt med strøjobber og småsvindler. Når sønnen Ki-Woo får jobb som privat engelsklærer for datteren i en rik familie i et flott hus, ser de muligheten til å tjene store penger.
Denne filmen overrasker stadig, og er både mørk, morsom, trist og brutal. Se den om du ønsker å se noe helt annerledes, og du liker å ikke kunne forutse handlingen 🙂
Kedi
En av de største dokumentariske fremmedspråklige filmene noensinne. Denne filmen handler om kattene i Istanbul, og hvordan de gir glede til innbyggerne i byen.
Her får du se masse katter med store personligheter, og menneskene som bryr seg om dem. For deg som elsker katter, Istanbul eller begge deler.
Filmen fikk god kritikk, og god mottakelse av publikum.

 

 
Velstående Phillippe trenger en personlig assistent, etter at en fallulykke gjorde ham lam. Valget faller på trygdesnylteren Driss, som egentlig bare søker på jobben for å oppfylle kravene om å være nettopp aktiv jobbsøker.
Driss livsglede smitter over på velstående Phillippe, som er lei av korrekte og kjølige hjelpepleiere. Et uventet vennskap vokser frem mellom de to.
Det sies at filmen er basert på en sann historie, og har en IMDB-rangering på hele 8,5.
Uansett: Fransk, koselig komedie med godt skuespill og gode miljøskildringer!
Nyt filmen ♥
Translate »