Filmoteket. Familie foran tv i sofa. Foto.
Filmoteket.no inneholder både gode gamle klassikere og nye og spennende filmer!
Vi tar deg gjennom fire gode alternativer for en kinokveld hjemme i stua! ♥
Denne gangen med fokus på de erkebritiske…
Filmforside. Foto.
­Jane Eyre (2011)­

Erkebritisk, og tradisjonelt romantisk drama. Denne filmatiseringen av klassikeren til Jane Austen finner du i Filmoteket, og er absolutt verdt å se! Omgivelsene er landlige og byggene er storslagne.

­Jane har hatt en tøff oppvekst, uten foreldre, og med en kjølig tante. Hun får en mulighet til et godt liv, når hun får jobb som «huslærer» i hjemmet til den spesielle og mystiske Edward Rochester, som hun etter hvert forelsker seg i.

­Det viser seg imidlertid at Rochester har en avgjørende hemmelighet, som gjør det hele langt mer komplisert..­­

Fisherman`s friend

Shanty er kanskje ikke for alle, men filmen er høyst sjarmerende! Dette er en historie basert på faktiske hendelser om shanty-koret som gikk fra å opptre på brygga i idylliske Port Isaac i Cornwall til utsolgte konsertlokaler og en gullkantet platekontrakt.

Historien er kanskje noe forutsigbar, men dette veies opp av fantastiske bilder fra et vakkert kystlandskap og en rekke både morsomme og søte episoder. Danny, som jobber for et plateselskap ønsker å hjelpe et lokalt kor å gi ut et album, men det er ikke helt lett for en «bygutt» å komme innpå lokalbefolkningen. I tillegg møter han Alwyn, som han blir spesielt opptatt av å imponere…

Summerland

Forfatteren Alice lever tilbaketrukket ved de vakre klippene i Sør-England. Hun fordyper seg i sitt arbeid, og føler seg ensom etter å ha blitt såret av sin siste kjærlighet. Dette endres sakte men sikkert når Frank, en evakuert gutt fra London, dukker opp i livet hennes..

Mye pent landskap og og en god del følelser. Filmpolitiet (P3) formulerte det slik: Med andre verdenskrig som bakteppe høres det kanskje snodig ut å kalle «Summerland» en «feel-good»-film, men selv om den tar opp noen sterke temaer er den nettopp det, en film som gir deg en god følelse.

 

 
filmforside. Foto.

The Selfish Giant: En himmel av kobber (2013)

Dette er en sterk og sår fortelling om vennskap, lagt til en belastet bydel i postindustrielle Bradford. Her er også sauer og hester i tåka, men rammen er likevel radikalt annerledes fra engelsk landsby-sjarm; ispedd slitne grå mur-rekkehus og reaktorlignende konstruksjoner i horisonten.

Utagerende Arbor og rolige Swifty er bestevenner. Førstnevnte utvises permanent fra skolen etter en slåsskamp hvor han forsvarer bestevennen, som blir utvist i et par uker. Hos den lokale skraphandleren Kitten klarer de å få inn noen sårt tiltrengte kroner, ved å samle inn kobberrør. Swifty er imidlertid mest opptatt av hestene hans. Samarbeidet med Kitten byr på utfordringer og vennskapet deres blir satt på prøve.

De unge guttene spiller fantastisk godt, og tittelen spiller på Oscar Wildes novelle Den selviske kjempen.­­­­­

 

Nyt filmen ♥
Translate »