Morsdag Morsdag nærmer seg, og bare på grunn av at den havner på samme dag som valentinsdag og fastelavn, betyr ikke det at den ikke kan feires. Her er åtte forslag til filmer der mor- og datter/sønn-forhold er i fokus.

 

Ladybird. Filmcover. Foto.
Lady Bird (2017)
­
Lady Bird skildrer oppveksten til tenåringen Christine «Lady Bird», og det kompliserte forholdet hun har til andre, spesielt moren hennes.  
Stepmom. Filmcover. Foto.
Stepmom (også kalt side om side i Norge) (1998)
­
Dette er en dramakomedie som skiller forholdet mellom moren Jackie og fotografen Isabell. Jackie er en skilt kvinne med to unger, og Isabell er den nye kjæresten til eksmannen hennes. Dette forholdet har både opp og nedturer med sterke følelser, da balansen av medforeldrerollen er problematisk.
Mamma mia. Filmcover. Foto.

Mamma mia (2008)
­
Sophie vil gjerne at faren hennes skal være der når hun gifter seg. Problemet er at hun ikke vet hvem faren hennes er. Etter en liten kikk i moren sin gamle dagbok sender hun invitasjoner til tre ulike kandidater, uten å fortelle det til moren.

Freaky friday. Filmcover. Foto.
 

Freaky Friday (2003)

Denne mor og datterduoen er veldig forskjellige, noe som fører til mange konflikter. Når en slik konflikt oppstår på en mystisk restaurant, så får duen litt mer enn det de betalte for.

Bad moms. Filmcover. Foto.

Bad moms (2016)

Det å være mor kan være ganske krevende til tider. I denne komedien blir man kjent med Amy som synes at det er altfor høye forventninger til mødre der ute, og som ikke lenger har planer om å prøve å leve opp til dem. Dette fører til hysteriske situasjoner da hun får med to andre mødre på laget.

Brave. Filmcover. Foto,
Brave (modig på norsk) (2012)

Dette er en litt utradisjonell prinsessefilm, da denne ikke fokuserer på å finne drømmeprinsen, men heller forholdet mellom mor og datter. Da prinsesse Merida ikke liker fremtiden moren har lagt fram for henne, så tar hun saken i egne hender.

Juno. Filmcover. Foto.

Juno (2007)

I denne dramakomedien blir man kjent med 16 år gamle Juno som får et vanskelig valg å ta. Denne filmen er fylt med særegne personligheter, kleine situasjoner og mye moro.

The meddler. Filmcover. Foto.

The meddler (2015)

Når datteren flytter til LA, følger moren etter i håp om å starte på nytt. Etter mannen hennes sin død så har hun følt seg ensom, og begynner derfor å blande seg inn i andre folk sitt liv, noe som gir morsomme resultater.

Du finner filmene hos oss, eller vi kan låne de inn fra et annet bibliotek.

Filmen Bad moms finner du også i Filmoteket.

Filmene er formidlet av praktikant ved Horten bibliotek, januar 2021.

God morsdag! 🤍

Translate »