« Alle Arrangementer

Kunst det er lov å ta på! 1. – 29. juni.

1 juni - 29 juni

Kunst det er lov å ta på! Velkommen til kunstutstilling for synshemmede.

Frode Rasmussen er leder for prosjektet som gir synshemmede muligheten til å oppleve kjente kunstverk som Mona Lisa og Skrik. Utstillingen består av 9 kjente verk laget som relieffer.

Bildene er laget av et skum som blir like hardt som tre når det herdes. En maskin hogger i dybden på skummet, etter at en programvare har scannet kunstverket. Til slutt går man over detaljene for hånd, og legger på farger og trykk av kunstverket.

Sammen med bildene henger det en tavle med bildebeskrivelser, i både vanlig skrift og punktskrift.Kunstutstilling for synshemmede

Utstillingen varer fra 1. – 29. juni.

Prosjektet er et samarbeid med Norges Blindeforbund.

Foto: Eline Aunmo

Utstillingen har fått gode tilbakemeldinger av både synshemmede og seende. Ikke bare gir utstillingen blinde muligheten til å oppleve kunst, men for seende blir utstillingen mer levende. Man legger mer merke til detaljene. (I følge prosjektleder Frode.)

Start:
Slutt: