Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Dialogmøte: Hva er integrering? 24.11.

24 november - 19:00 - 20:00

Hvor havner integreringen mellom inkludering og assimilering?

Første dialogmøte er den 24. november kl: 19:00.
Sted: Horten bibliotek.
Tema: Hva er integrering og hvor havner den mellom inkludering og assimilering.

Velkommen til dialogmøte på Horten bibliotek!

­Innvandring og integrering er et av de viktigste temaene i norsk politikk i dag. Dersom integrering lykkes, vil det skape en følelse av enhet i samfunnet, noe vil gagne både samfunnet og innvandrerne. Det er derfor en klar forventning til at innvandrere integreres i det norske samfunnet så tidlig som mulig. Noen viktige tema som arbeid, mål for integrering, måling av integrering, integreringspolitikk, ekstremisme, religion, utdanning, diskriminering, negativ sosial kontroll osv inngår i integreringsdebatten. Flyktning og innvandrerrådet i Horten kommune inviterer til en serie med dialogmøter hvor disse temaene skal diskuteres og debatteres

  • Definisjonen av integrering er ofte uklar. Denne uklarheten er spesielt tydelig i politiske debatter der den kan variere fra inkludering til assimilering. Inkludering krever kun deltakelse i samfunnet gjennom å ha jobb og utdanning, samtidig som man beholder sin identitet og verdier. Assimilering på annen side handler om å tilegne seg kulturen og verdiene til storsamfunnet fullt ut.

Paneldeltakere:

  • Professor James Godbolt fra Universitetet i Sørøst Norge forfatter av boka «Nesten Norsk»
  • Stortingsrepresentant fra Telemark Høyre Mahmoud Farahmand.
Mehdi Azadmehr er samtaleleder. Han er leder for flyktning- og innvandrerrådet i Horten og kommunestyrerepresentant for Høyre.
­
Gratis inngang.

Detaljer

Dato:
24 november
Tid
19:00 - 20:00

Sted

Horten bibliotek
Apotekergata 10
Horten, 3187

Arrangør

Horten bibliotek
Translate »