Popcorn. Foto.Vi elsker Filmoteket!

Hvis du har nasjonalt lånekort på biblioteket kan du nå strømme filmer til din skjerm, gjennom bibliotektilbudet Filmoteket.

Som låntaker får man tilgang til strømmetjenesten ved å besøke www.filmoteket.no. Her blar man enkelt gjennom katalogen og kan velge mellom Oscarvinnende spillefilmer, prisbelønte dokumentarer, filmatiserte bøker og etter hvert også serier. Utvalget består av norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler som skal treffe alle aldersgrupper.

Ved lån er filmen tilgjengelig i 48 timer, og kan sees når som helst og hvor som helst. Filmene kan sees på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner med Windows, iOS og Android og i alle kjente nettlesere. Filmen kan også enkelt overføres til større skjerm, via tjenester som AirPlay og Chromecast.

Har du ikke et nasjonalt lånekort fra før kan du skaffe deg det her, kontakt deretter ditt bibliotek for å knytte det opp lokalt!

Registrer deg som bruker på Filmoteket her!

Vi er godt i gang med å se filmer selv, og anbefaler deg gjerne våre favoritter!

 

 

TheDressmaker. Filmforside. Kvinner i pent vær. Foto.The Dressmaker (2016)

En frisk historie om Tilly som flytter tilbake til hjembyen i Australia etter mange år som syerske i motebransjen rundt i verden. Hun flyttet fordi hun ble beskyldt for å drepe en gutt når hun var yngre, og må jobbe med å forbedre ryktet sitt , blant annet ved å hjelpe damene i byen med motehjelp.

Kate Winslet spiller Tilly, og gir mye liv og gnist til karakteren. Det er også flere kjente skuespillere med som Liam Hemsworth, Hugo Weaving og Judy Davis.

 

My friend Dahmer. Filmforside. Jeffrey Dahmer med ungdommer rundt. Foto.My friend Dahmer (2017)

Jeffrey Dahmer er en av tidenes verste seriemordere, men dette er ingen tradisjonell skrekkfilm. Filmen skildrer sårt en vond oppvekst, med dysfunksjonelle foreldre, og en problematisk ungdomstid med mobbing og alkoholmisbruk. Jeffrey skiller seg tidlig ut, med sin interesse for å dissekere døde dyr – og sliter i det hele tatt med å tilpasse seg. Han drikker for å komme seg gjennom skoledagene, og det er vondt å se hvordan han blir behandlet på skolen.

Filmen er basert på faktiske forhold, og viser Dahmers reelle oppvekstforhold, som delvis kan si oss noe om hvorfor han ble som han ble.. 

Slumdog millionaire. Filmforside. Par i konfettiregn. Foto.Slumdog millionaire (2008)

En klassiker å regne! Har du ikke sett denne enda, bør du definitivt se den. Jamal, en ung gutt fra Bombays slumområde, er bare ett spørsmål fra å vinne 20 millioner rupier i tv-programmet “Vil du bli millionær?”. Men i programmets pause blir han arrestert, mistenkt for juks. Hvordan Jamal vet svaret på alle spørsmålene setter rammen for livshistorien hans, som fortelles med tilbakeblikk.

God filmmusikk, og flotte bilder fra en eksotisk storby topper det hele. I tillegg er det en høyst romantisk fortelling, for Jamal er nemlig mer opptatt av å vinne kjærligheten til barndomsvennen Latika, enn av pengesummen!

Drive. Mann foran bil i by. Foto.Drive (2011)

Dette er det jeg kaller en rolig actionfilm. Man følger Ryan Gosling i en mystisk rolle som hollywood stuntmann på dagtid, som tar på seg oppdrag som fluktsjåfør på natta. Men når han prøver å hjelpe en nabo med et ran, går ikke ting helt etter planen.

En romantisk historie, og fantastisk filmmusikk gjør det hele mer interessant!

Adrift. Filmforside. Par. Foto.Adrift (2018)

En handlingsdrevet, dramatisk og romantisk film, som aldri blir kjedelig. Tami møter seileren Richard på reise, og blir med han når han får tilbud om å seile en båt fra Tahiti til San Diego. Det som begynner som en romantisk tur, utvikler seg til en kamp om liv og død.

En tradisjonelt oppbygd film med godt skuespill!

 

­
­
Dette er en sår historie med Julianne Moore i hovedrollen, som følger Alice, en høyt respektert litteraturprofessor som finner ut at hun har fått Alzheimers.

Ikke en feel good film, men en god historie som får deg til å tenke over livet, og være takknemlig for det du har.

Translate »