Vi har hatt arbeidsukeelev hos oss! Og hvem er vel bedre til å anbefale god ungdomslitteratur enn ungdommen selv?

Her er hennes leseforslag innen sjangeren fantasy og science fiction …

«The Cruel Prince» av Holly Black

 

​Som liten jente ble Jude Duarte og hennes to søstre kidnappet fra hjemmet sitt. 10 år senere er hun nå 17 år og har vokst opp i Elfhame, som et dødelig menneske må hun lære seg å beskytte seg selv fra en verden hvor hun er omringet av folket hun er mest redd for, alver.
​«Red Queen» av Victoria Aveyard
I en verden hvor folket er skillet mellom hva slags blod de har. De med sølv-blod er nydelige med krefter som ingen andre, mens de med rødt blod er skitne og fattige. Hva skjer når Mare nesten faller til hennes død oppå en plattform av elektrisitet, på mystisk vis overlever hun. Hva kommer til å skje når hun blir tvunget til å få seg ny identitet, forlate familien sin og gifte seg med den yngste prinsen?

«The Selection» av Kiera Cass

Når America Singer blir valgt ut til å være 1 av 35 nydelige jenter i reality tv-showet «The Selection» må hun konkurrere for kjærligheten til prinsen. Showet går som følger… Etter hver dag som går får prinsen velge mellom å sende en jente hjem eller ikke. Til slutt skal det være en jente igjen og gifte seg med prinsen, kommer America til å være den heldige?

God lesning!

Translate »